Η περιοχή των Πρεσπών βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνία της Ελλάδας, σε υψόμετρο 850 μέτρων. Περικυκλωμένη από βουνά αποτελεί σημαντικό εθνικό πάρκο λόγω της βιοποικιλότητάς της και των ενδημικών ειδών χλωρίδας και πανίδας. Η περιοχή γύρω από τις λίμνες είναι διασυνοριακό πάρκο που μοιράζεται ανάμεσα σε τρεις χώρες, την Ελλάδα, την Αλβανία και την ΠΓΔΜ.

Μια περιοχή που συνδυάζει την άγρια φύση και τον υδάτινο πλούτο με την υπέροχη θέα και τις ασυνήθιστες γεύσεις.Βρίσκεται στα όρια του Εθνικού ∆ρυμού με τα πιο σπάνια είδη πουλιών, τα ορειβατικά μονοπάτια, τα βυζαντινά μνημεία, τους παραδοσιακούς οικισμούς με την περίτεχνη αρχιτεκτονική, τα τοπικά προϊόντα και τη μοναδική φιλοξενία των κατοίκων.

Οι Πρέσπες αποτελούν τον πλέον ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης. Έχετε την ευκαιρία να γνωρίστε ένα από τα τελευταία καταφύγια της άγριας ζωής στην Ελλάδα.

Αναχωρώντας, σας συνιστούμε να προμηθευτείτε τα ονομαστά «Φασόλια Πρεσπών», τις πιπεριές Φλωρίνης, το μέλι, τις μαρμελάδες, τα «τσιρόνια», τα γλυκά του κουταλιού και τα τοπικά κρασιά.

Περισσότερες πληροφορίες για τις Πρέσπες μπορείτε να βρείτε στην Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών και στο Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών.

 

Share This