Το χωριό μας, ο Άγιος Γερμανός, βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100 μέτρων και απέχει 7 μόνο χιλιόμετρα από τις λίμνες. Θεωρείται από πολλούς το μόνο από τα γύρω χωριά της περιοχής που διατηρεί αναλλοίωτο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και την αρχιτεκτονική με τα πολλά πέτρινα σπίτια.

Στον Άγιο Γερμανό μπορείτε να επισκεφθείτε τις εκκλησίες του Αγίου Γερμανού, χτισμένη τον 11ο αιώνα και του Αγίου Αθανασίου χτισμένη στα τέλη του 18ου αιώνα, δείγματα βυζαντινού και μεταβυζαντινού ρυθμού και γνωστές για τις καλοδιατηρημένες τοιχογραφίες τους.

Από τον ξενώνα μας, ο επισκέπτης μπορεί να πραγματοποιήσει σε μικρό χρονικό διάστημα το γύρο των Πρεσπών, να γνωρίσει από κοντά όλα τα ∆ημοτικά ∆ιαμερίσματα, να κάνει βαρκάδα στους Ψαράδες και να θαυμάσει τις Βυζαντινές βραχογραφίες, να επισκεφθεί τη Βασιλική του Αγίου Αχίλλειου, την προβλήτα της Μικρολίμνης, την πλαζ της Κούλας, το παρατηρητήριο σπάνιων πουλιών και να γευθεί στις παραδοσιακές ταβέρνες, τις τοπικές γεύσεις και τα τοπικά γλυκά.

Συνδυάστε τη διαμονή σας το χειμώνα με μια επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας Πισοδερίου και το καλοκαίρι, με τις διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις του τόπου μας και την εξερεύνηση των ορειβατικών μας μονοπατιών.

 

Share This